احتیاط شرط عقل است!

کلاهبرداری ایرونی از ایرونی در ترکیه

یکی از مواردی که حتی وقت سفر به ترکیه ممکنه از اطرافیانتون که تجربه ی زندگی و سفر به ترکیه رو دارن بشنوین اینه که مراقب کلاهبرداری در ترکیه باشین، درصد زیادی از افراد حتی اگر خودشون تجربه ی این چنینی نداشته باشن حتما یکی اطرافشون بوده که این کلاه سرش رفته باشه.

متاسفانه جمله ی بعدی که زیاد میشنویم اینه که مراقب هم وطن خودمون باش و بیشتر ایرونی ها سرت کلاه میذارن و ترکها کمتر این کارو میکنن.

در ترکیه
کلاهبرداری در ترکیه

در ترکیه مراقب چه مدل کلاهبرداری هایی باید باشیم؟

اما این کلاهبرداری ها چه چیزی میتونن باشن و ما باید مراقب چه مواردی باشیم؟ این موارد میتونن خیلی ریز باشن که سرمایه ی کمی از شمارو درگیر کنه، میتونه خیلی بزرگ باشه و کل سرمایتون رو ازتون بگیره.

جا داره اینجا یه داستانی رو تعریف کنم از آشنایی که سالهای پیش برای سفر رفته بود به شهر ازمیر ترکیه، اونجا یه واحد مسکونی دیده بودن و خوششون اومده بود، یه آشنایی داشتن که اون بهشون یه فرد و خونه رو معرفی کرده بود، بهشون گفته

بود میتونین قسطی بخرین و عجله ای نیست برای پراختتش، خلاصاه اینا رفتن ایران و خونه ی خودشون رو فروختن تا بتونن درصدی از پول خونه رو پرداخت کنن، بعد اون فرد تماس های پی در پی میگیره که صاحبخونه کل پول رو میخواد وگرنه سند نمیزنه و میفروشه و این صحبتا، اونا هم هرچی پول داشتن رو میدن بابت خونه و یهو اون فرد غیب میشه، دیگه جواب تماس این خونواده رو نمیده، میرن ازمیر و دوستی که آشنا بوده میگه منم خبری ازش ندارم! به همین راحتی کل سرمایشون رو از دست میدن!

شاید فکر کنین این اتفاق ها خیلی عجیبه، یا چجوری آدما اعتماد میکنن، اما متاسفانه پیش اومده و تعدادش خیلی زیاده!

حالا بررسی کنیم ببینیم بهتره حواسمون به چه چیزایی باشه که گرفتار کلاهبرداری در ترکیه نشیم.

مطالعه کنید  آشنایی با مراحل کاری دفاتر ثبت اسناد رسمی / نوتر

1. خرید ملکهای بی ارزش با قیمت بالا در ترکیه

شاید خیلی شنیده باشین که میگن مشتری اول و آخر خونه ای که در ترکیه میخرید خودتون هستین! باید بگم اگر گرفتار کلاهبرداری در ترکیه شوید دقیقا همینطور میشه و شما هنگام فروش خونه دچار مشکل می شوید. چجوری؟

به این صورت که با یک فرد کلاهبردار مواجه میشین، ادعا میکنه که مشاور املاک است و کلی تجربه داره و میتونه به شما یه خونه خوب معرفی کنه، شما خونه رو میخرین اما ار بدی های ملکی که خریده اید اطلاع ندارین، مثلا میتونه خونه در یک منطقه ی بد باشه که ترکها اونجا رو به بدی میشناسن و شما هنگام فروش خونه هیچ جوره نمیتونین به قیمت خوب اونجارو به یک ترک بفروشین!

هیچ قانونی وجود نداره که بگه شما نمیتونین خونه ی خودتون رو بفروشین، بلکه مشکل اینجاست که اگر از فرد اشتباه و در جای اشتباه ملک بخرید، نمیتونین به قیمت خوب اون خونه رو بفروشین و ممکنه ضرر زیادی کنین.

مورد بعدی که میتونه جز کلاهبرداری در ترکیه به حساب بیاد و اونم مربوط به همین موضوع هست اینه که ممکنه خونه ای رو بخرید که سند اون کلی بدهی داشته باشه و شما ازش اطلاع نداشته باشید، اگر به زبان ترکی تسلط نداشته باشید و فرد مورد اعتمادی هم نشناسین متاسفانه ممکنه به راحتی در دام این مدل کلاهبرداری بیفتید.

 

در ترکیه 1
احتیاط شرط عقل است!

2. اعتماد به وعده های کاریابی در ترکیه

ممکنه حتی وقتی هنوز به ترکیه مهاجرت نکرده اید با افرادی روبرو شوید که بگن واستون میتونن کار پیدا کنن و شما فقط کافیه حقوق اولتون رو به عنوان دستمزد کاریابی پرداخت کنید، اما اتفاقی که در واقعیت میفته چیه؟

شما میرین سرکار، یک ماه هم کار میکنین، حقوقتون رو به کاریابی میدین و یهو میبینین که یا کارفرما شما رو اخراج میکنه یا کار رو اینقدر واستون سخت میکنه که خودتون فرار رو به قرار ترجیح میدین! در واقع کاریابی با کارفرما به توافق رسیده و از اون میزان حقوقی که شما میگیرین درصدی رو برمیگردونه به کارفرما، اینطوری شما با نصف حقوق برای اون شخص کار کردین و کاریابی هم سود خودشو گرفته و فردی که ضرر کرده شما هستین!

مطالعه کنید  اقتصاد ترکیه امن ترین اقتصاد آسیا و خاورمیانه در سال 2020

میشه گفت چیزی به اسم کاریابی در ترکیه وجود نداره و یادتون باشه اون کاری که واستون جور میکنن صد در صد کار سیاهه و قانونی نیست و اگر دولت ترکیه متوجه ی کار کردن شما شه علاوه بر جریمه، دیپورت هم میشین!

3. باز کردن شرکت و اخذ اقامت ترکیه

جدای از افرادی که ممکنه به اسم مشاور املاک از شما کلاهبرداری کنن، هستن افرادی که بهتون میگن میتونین به راحتی و با هزینه ی خیلی کم شرکت ثبت کنین و اقامت ترکیه رو دریافت کنید، اما این هم از روش های کلاهبرداری در ترکیه است!

مورد اول این که شما با ثبت شرکت نمیتونین اجازه کار دریافت کنین و برای این کار نیازه حداقل پنج ترک رو بیمه کنین!

مورد بعدی این که باید شرکت دارای گردش حساب خیلی بالایی باشه و زدن شرکت به تنهایی به منزله ی اخذ اقامت برای شما نیست!

خوبه که بدونین ثبت شرکت در ترکیه خیلی کار راحتیه و در کمتر از ده روز شرکت شما ثبت میشه اما انحلال شرکت پروسه ای هزینه بردار و زمان بر می باشد، علاوه بر این شما باید هر ماه حقوق حسابدار رو پرداخت کنین و این یک اجباره!

اگر علاقمندین در مورد ثبت شرکت در ترکیه بیشتر بدونین میتونین این صفحه از سایت رو مطالعه کنید: ثبت شرکت در ترکیه.

 

در ترکیه 2
انواع کلاهبرداری

4. باز کردن مغازه و اخذ اجازه کار در ترکیه، از روشهای کلاهبرداری در ترکیه

چند روز پیش در پیج اینستاگرام یه پستی گذاشتیم و به این موضوع اشاره کردیم، برای انجام هرکاری در ترکیه نیاز به ثبت شرکت دارین حتی باز کردن مغازه، اما آیا میتونین بیاین ترکیه و مغازه بزنین و مشغول کار شوید و اجازه کار ترکیه رو دریافت کنید؟

مطالعه کنید  اقامت ترکیه و روشهای دریافت آن

ممکنه افراد زیادی با همین صحبتها شما رو بکشونن ترکیه و سرمایه ی شما رو بگیرن، اما در واقع شما نمیتونین با باز کردن رستوران، کافه، سوپرمارکت و هر مکان دیگه ای اجازه کار ترکیه رو دریافت کنید، چون قبل از هر کاری باید حداقل پنج ترک رو بیمه کنید!

ممکنه پیش خودتون فکر کنین میتونین یه کافه بزنین و خونوادگی اونجا کار کنین اما متاسفانه امکانش نیست و اگر دولت ترکیه متوجه ی موضوع بشه دردسر بزرگی میشه.

 

در ترکیه 3
دنیزآنتالیا گروپ
  • در پایان خوبه که حتما حواستون باشه و از افراد با تجربه در این زمینه کمک بگیرید، قبل از انجام هرکاری حتما راجع به اون موضوع گوگل کنین، امروزه سایتهای زیادی هستن که مورد این موضوعات محتوای مفیدی تولید میکنن و به راحتی میتونین در خیلی از موارد درست رو از غلط تشخیص بدین.
  • اگر به زبان ترکی مسلط نیستین حتما هنگام نوشتن قرارداد ها با خودتون یه مترجم مورد اعتماد ببرین و بدون خواندن هیچ چیزی اون رو امضا نکنید.
  • بدون دریافت سند با هیچ کس معامله نکنید، نگین این شخص آشنا و مورد اعتماده! به حرف ما اعتماد کنید و بدون سند هیچ پولی پرداخت نکنید!
  • از کسی که فقط دو روزه اومده ترکیه مشاوره نگیرین! این اشتباهیه که خیلی از دوستان انجام میدن و متاسفانه این مشاوره هیچ اعتباری نداره!

 

اگر سوالی در مورد محتوای این مقاله داشتین حتما واسمون کامنت بذارین و یا با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

به این مقاله چند ستاره میدهید؟
[کل: 23 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات مقاله

دسته‌بندی‌:
برچسب‌ها: , ,